↓↓ لینک دانلود و خرید پایین توضیحات↓↓
فرمت فایل: word
(قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحات:18
قسمتی از متن فایل دانلودی:
کلزا
Brassica napus
«فیزیولوژی»
اهمیت و جایگاه کلزا
کلزا یکی از مهمترین گیاهان روغنی است که در شرایط آب و هوایی مناطق مختلف کشور قابلیت کشت و گسترش دارد و افزایش اخیر در کشت کلزا عمدتا به منظور تولید روغن بوده است اما افزایش جمعبت و بهبود استانداردهای زندگی و استفاده از پروتئین های گیاهی به جای گوشت نیز یکی از عوامل اساسی در افزایش سطح زیر کشت این گیاه بوده است ویژگی های خاص گیاه کلزا و سازگاری آن با شرایط مختلف آب و هوایی اهمیت این گیاه را بیشتر نموده و به عنوان نقطه امیدی جهت تامین روغن خوراکی مورد نیاز کشور به شمار می رود در این خصوص می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1-در کشت پائیزه کلزا نیاز به آب آبیاری به علت وجود نزولات آسمانی در طول دوره رشد و نمو کمتر خواهد بود.
2-کلزا دارای تیپ های بهاره، پائیزه و حد واسط بوده و امکان کشت این گیاه در مناطق مختلف اقلیمی وجود دارد.
3- در توسعه صنعت رنبورداری کلزا نقش مهمی را ایفا می کند.
4- کلزا را می توان هم به عنوان علوفه تازه و هم به صورت سیلو مصرف کرد.
5-کلزا از نظر پروتئین تولیدی از ارزش بالائی برخوردار بود و میزان پروتئین آن 16-10 درصد می باشد همچنین کنجاله آن 40 درصد پروتئین دارد.
6- کلزا را می توان به عنوان کود سبز جهت بهبود ساختمان خاک مصرف نمود.
7-کلزا تامین کننده روغن نباتی بوده و یکی از بهترین روغن ها بوده و حاوی امگا 3 بوده که از تجمع کلسترول و چربی ها در خون جلوگیری می کند میزان درصد روغن در کلزا بین 50 – 42 درصد می باشد. روغن کلزا را نباید خیلی زیاد حرارت داد زیرا سرطان زا می شود ( فقط روغن کنجد را می توان حرارت داد و اگر تا 200 کاری حرارت داده شود پیوندهای آن از هم باز نمی شود) .
مزایای روغن کلزا :
1- غنی از اسیدهای چرب ضروری
2- سرشار از امگا 3
3- دارای کمترین اسیدهای چرب اشباع در میان روغن های خوراکی
4-مناسب برای افرادی که از رژیم غذائی مخصوصی پیروی می کند مثل افراد دیابتی و بیماران قلبی
5- مقاوم در برابر مراحل پخت و پز و سرخ کردن غذا
ترکیبات اسیدهای چرب در روغن کلزا:
1- اسید چرب پالمیتیک
2- اسید چرب استئاریک
3- اسید چرب لینولئیک
4- اسید چرب اولئیک
5- لینولنیک
و...
مبلغ قابل پرداخت 13,000 تومان
برچسب های مهم