↓↓ لینک دانلود و خرید پایین توضیحات↓↓
فرمت فایل: word
(قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحات:12
قسمتی از متن فایل دانلودی:
چكيده
حجم انبوه ضايعات نان و واردات گندم كه محصولي استراتژيك است، ميتواند زمينهساز بحران در امنيت غذايي كشور باشد. بر اين اساس اصلاح وضعيت موجود در چرخة از توليد گندم تا مصرف نان، ضرورت امنيتي دارد.
مدلهايي براي اصلاح اين چرخه، از طرف كارشناسان غذايي و صنعتي و فرهنگي ارائه شده است. اين مقاله به توصيف مدل پيشنهادي كه از منابع دين اسلام بهدست آمده است، ميپردازد.
در اين مدل، نقاط بحران و ضايعهساز، عبارتند از: انتقال اوّلويت از بخش كشاورزي به ديگر حوزههاي سرمايهگذاريِ علمي و مالي، جدا شدن سبوس از آرد، بازاري شدنِ توليد نان(در برابر توليد در خانه)، بياهميّت شدن(عادي شدن) نان در فرهنگ عمومي.
راهبردهاي اصلاحي در اين مدل عبارتند از: انتقال نقطه ثقل سرمايهگذاري علمي و مالي به بخش كشاورزي و امنيت غذايي، فرهنگسازي براي استفاده از نانِ سبوسدار، انتقال نقطه ثقل توليد نان از بازار به خانه با بهكارگيريِ ابزار مناسب با زندگي امروزه، بالا بردن ضريب حسّاسيّت و اهميّت به نان در فرهنگ عمومي.
در مدل پيشنهادي اسلام راهبردهايي براي بهينهسازي نيز ارائه شده است كه عبارتند از: تغيير اندازة نان به نان يكنفره، تغيير نقطه ثقل دانة مصرفي از گندم به جو، افزايش حرارت تا حد ممكن براي پخت، تهية خمير در ظروف دربسته.
اين تحقيق با ارائة مدلِ پيشنهاديِ اسلام، يك الگوي كلانِ جايگزين براي وضعيت موجود در چرخة نان ارائه كرده است كه با تغيير محورِ توليد، سرچشمة ايجاد ضايعات را از بين ميبرد.
مقدمه
نان محصولي استراتژيك در زندگي بشر است و دستيابي به كيفيت مطلوب در آن تابع متغيّرهاي به هم پيوستهاي است كه بايد در يك چرخه و بهصورت يك سيستم، طراحي و مدلسازي شوند و هرگونه تغيير در مدل يا تغيير در جزئي از اجزاي مدل، تاثير مستقيم بر كيفيت نهايي نان خواهد داشت. بحران در چرخه توليد تا مصرف نان با «امنيت غذايي» ارتباط مستقيم دارد. نان در تعاملات جهاني نقش مبنايي دارد و موقعيت استراتژيك آن در صدر محورهاي حسّاس و مورد توجه برنامهريزان جهاني است.
مشكل و مسألهاي كه انگيزه و سرچشمة اين تحقيق ميباشد، انبوه ضايعات نان و تأثير آن در امنيت غذايي است.
اين مسأله از سه موضوع عمده تشكيل شده است: نان + ضايعات + امنيتغذايي كه هر يك بايد مستقلّاً تبيين و تفسير شود تا ضرورت تحقيق آشكار گردد.
عنصر اوّل: «نان» (اهميّت و جايگاه نان در سبد غذايي خانوار):
«نان به عنوان ماده غذايي غالب، سهم عمدهاي در الگوي مصرف خانوارها دارد. نان، غذاي پايه و اصلي ايرانيها، به ويژه خانوادههاي كمدرآمد و نيز ارزانترين ماده در الگوي غذايي روزانه است. تأمين نان مورد نياز جمعيت بيش از 80 ميليوني كشور، حجم وسيع فعاليتهاي كشاورزي، صنعت، حملونقل، ذخيرهسازي و توزيع را به خود اختصاص ميدهد كه بر مبناي حداقل قيمتهاي بينالمللي برابر شش ميليارد دلار هزينه دارد.»
و.....
مبلغ قابل پرداخت 13,000 تومان
برچسب های مهم