↓↓ لینک دانلود و خرید پایین توضیحات↓↓
فرمت فایل: word
(قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحات:10
قسمتی از متن فایل دانلودی:
نقش زنان در تغيير الگوي مصرف
امروزه بسیاری از زنان میدانند که محیط زیست در همه جا مورد بهرهبردای بیش از حد قرار میگیرد و تخریب و آلوده میشود، زنان میدانند که تخریب لایه ازن تهدیدی زیستمحیطی برای همه موجودات زنده دنیاست. زنان از آثار زیانآور پرتو خورشید اطّلاع دارند و متوجه تغییر آب و هوا، گرم شدن زمین و شیوع بیماریها هستند. در بهار، شاهد برف زمستان و در زمستان، شاهد گرمای تابستان نتایج این رفتار انسانی است.
آنان میدانند بدون امنیت زیست محیطی جهانی، امنیت ملی وجود نخواهد داشت. برای بقا در طبیعت باید از قوانین آن پیروی کرد و برای هماهنگی با طبیعت باید در شیوههای زندگی تغییراتی به وجود آورد، باید ارزشهای طبیعت را درک کرد و به آن احترام گذاشت. در واقع تغییر الگوی مصرف و روی آوردن به درست مصرف کردن کالاها، انرژی و منابع، بنیادیترین رویکرد برای مقابله با موج مصرف، تخریب محیطزیست و آلودگی بهشمار میآید. امسال که توسط رهبر فرزانه انقلاب، سال پیگیری نوآوری و شکوفایی و اصلاح الگوی مصرف نام نهاده شد، نقش زنان ایرانی در فرهنگ ما با توجه به شرایط زیر بسیار قابل تامل و اثربخش میباشد:
اگر آگاهی ما انسانهایی که بیدریغ مصرف میکنیم و بیرویه مواد زاید و آلوده تولید میکنیم در حدی باشد که هر بار از خود بپرسیم مصرف این مواد و انرژی تا چه حد ضروری است؟ و هر مقدار مواد زاید که تولید میکنیم، یا هر مقدار انرژی که مصرف میکنیم چه اثری بر محیطزیست میگذارد و چه هزینهای را برای رفع آلودگی ناشی از آن بر ما تحمیل میکند و همچنین اگر الگوی مصرف را درست بشناسیم و این الگو را در زندگی خود تعمیم دهیم، شاید بسیاری از مسایل ناشی از ورود آلایندهها به محیطزیست حل شود، زیرا فزونی مصرف به معنای فزونی ضایعات و آلودگی محیطزیست است. اگر تصمیم داریم در این زمینه نقش آلوده کننده کمتری داشته باشیم باید الگوی مصرف صحیحی برای خانواده ایرانی تهیه کنیم که در اینجا زن به عنوان همسر، مادر، مدیر برنامهریز خانواده و کسی که نقش اصلی در تنظیم خرید و چگونگی مصرف را به عهده دارد و همچنین به عنوان مربی، فرهنگ ساز نسل آینده و سرانجام به عنوان پیوند دهنده کودکان به خانه و جامعه میتواند نقش بسیار مهمی در تغییر الگوی مصرف و در نتیجه کاهش آلودگی داشته باشد.
● راهکارهای کاهش مصرف:
۱) ارتقای سطح آگاهی زنان در زمینه مصرف صحیح:
در درجه اول ابزار زنان آگاهی و خودباوری آنهاست. زنان باید به نقش آموزش دهنده خود در مورد درست مصرف کردن و در نتیجه کاهش ضایعات واقف باشند و بچهها را از کودکی در خانه طوری تربیت کنند که افراد مصرفگرا نباشند و این در صورتی ممکن است که زن در زندگی روزمره الگوی صحیحی از مصرف داشته باشد. برای مثال دانستن میزان گالری مورد نیاز بدن در سنین مختلف کمک به خرید مواد به اندازه نیاز میشود. در موقع رفتن به فروشگاه، داشتن فهرست کالاهای مورد نیاز از خرید بیمورد ممانعت بهعمل میآورد. خرید در یک روز در هفته هم میتواند هم از الودگی هوا و هم از خرید زاید ممانعت نماید.
و...
مبلغ قابل پرداخت 13,000 تومان
برچسب های مهم